Снимка: БГНЕС

Тази година общо в 15 училища се изграждат, а някъде вече са готови, нови спортни площадки, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя посети ремонтираната спортна площадка на 101-во средно училище "Бачо Киро" в "Надежда", където учат над 1100 деца.

Още четири спортни площадки сме финансирали по приватизационния фонд в различни квартали на София, съобщи столичният кмет. Около 130 детски площадки предстои да бъдат обновени и изградени във всички райони на София, каза тя.

Фандъкова посочи, че кметът на "Надежда" Иван Димов е един от най-активните по отношение на инвестициите в образование. Всички училища в район "Надежда", с изключение на две, са ремонтирани и санирани, подчерта столичният кмет.

В момента се изграждат девет спортни площадки в район "Надежда", а по-голямата част от тях се финансират със средства от приватизационния фонд на Столичната община.

Йорданка Фандъкова е възложила на районните кметове да проведат обсъждане с родителите за отваряне на училищните дворове. Оставям на тяхното решение там, където има възможност и добра организация, това да се случи, стига дворовете да се пазят, посочи Фандъкова. Тя каза, че винаги инвестициите в образование, спорт и култура са били най-важни за нея и екипа ѝ.

Фандъкна апелира районните кметове да подготвят проекти, които Столичната община да финансира. Средства се намират, когато имаш ясна цел и задача, каза тя. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase