Снимка: БГНЕС
fallback

Над 56% от столичани смятат да гласуват на местните избори в София, 16,1% не са решили, а 27,6 по-скоро няма да гласуват. Това сочат данните на проучване на "Центъра за анализи и маркетинг", представени от директора на му Юлий Павлов.

Проучването е финансирано и реализирано от Центъра за анализи и маркетинг в периода 21 - 25 юли. Изследването е направено сред 1212 пълнолетни граждани на София. Методът на регистрация на информацията е пряко стандартизирано интервю "лице в лице".

Кандидатът за кмет на София от "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Спаси София" Васил Терзиев би получил 33,4% от гласовете, ако изборите бяха тази седмица, а Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС 22,7%. На трето място в София би се наредил Деян Николов от "Възраждане" с 12%, а Ваня Григорова - БСП би взела 10,6%, Вили Лилков- 4,8%.

Георги Георгиев и Ваня Григорова не са официално обявени за кандидати за кметове.

Според проучването 34,1% биха гласували за листа за общински съветници от ПП-ДБ и "Спаси София", за ГЕРБ-СДС - 26,8%, "Възраждане" - 12,2%, БСП - 7,8%, "Има такъв народ" и "Български възход" биха спечелили по 2,2%, "Левицата" - 2%, а 3,6% ще гласуват с "не подкрепям никого".

Юлий Павлов представи и нагласите за гражданите на София за евентуални парламентарни избори. 33,1% от столичани биха гласували за ПП-ДБ и "Спаси София", 26,9% за ГЕРБ-СДС, "Възраждане" биха получили 12,4%, БСП биха получили 7,5%, а ИТН - 2,2%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

283

гого

преди 8 месеца

пак смях в залата :Д 1212 души... в софия право на глас имат 1000х по толкова ;) и не .. ай-ти-та не са толкова много и не , не всички ще гласуват под строй за кандидата на тези, които се изхрачиха в лицето на народа ;)

282

Знам и Мога

преди 8 месеца

Как веднъж не успяха да направят кандидатура която няма сериозни затруднения да определи политическата си ориентация. Веднъж поне да излезе и да се каже това е нашия човек (доверие на кредит). Ще видим дали бащата,дядото,стринката,чичото,зълвата, етървата,братчеда от второ коляно ще попречат на заявките му за ДЯснО управление. А и ДС също са хора не им личи но какво толкоз [хаха]

281

ДС

преди 9 месеца

Това е моя кандидат, обичам го като собствено дете!!!

fallback