Снимка БГНЕС
fallback

Свободни места за най-желаните гимназии в София има и на третия етап от класирането за прием на ученици след VII клас.

Това показват данни на РУО-София. Вчера бяха обявени около 400 свободни места.

В Софийската математическа гимназия, която на първо и второ класиране приемаше с най-висок минимален бал (съответно 484.5 и 482 точки), сега са останали седем места. Три от тях са в паралелки с математика и информатика и английски език, а четири - в паралелки с математика, физика и немски език. В 91-ва Немска гимназия е останало едно място за момчета и четири за момичета в паралелката с немски и английски език. В ТУЕС има пет места.

По едно място за момичета и момчета има и в Първа и Втора английска гимназия. В Испанската гимназия свободни са пет места само за момчета. Националната търговско-банкова гимназия очаква още 13 ученици в паралелките по оперативно счетоводство, бизнес администрация, електронна търговия, банково дело и др. В Националната финансово-стопанска гимназия има шест свободни места, пише "Сега".

Oще по темата

От РУО-София посочват, че в третия етап на класиране може да участват ученици, които не са записани в нито едно училище в страната на места от държавния план-прием, както и такива, които не са кандидатствали до момента.

На 26 и 27 юли 2023 г. те трябва да подадат заявление като на първи етап. В него може да се впишат само паралелки, за които има обявени свободни места. Заявлението може да се подаде в училище гнездо от 08:00 ч. до 18:00 ч. или през личния електронен профил на ученика от 00:00 ч. на 26 юли до 23:59 ч. на 27 юли т. г.

При изтегляне на документи от друго училище мястото на ученика не се запазва. Подаването на документи за участие в четвърти етап на класиране ще е на 7-8 август, обявяването на резултатите ще е до 10 август, а записването - от 11 до 14 август. Свободните места след четвърто класиране ще бъдат обявени до 16 август.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 9 месеца

Ученето е захора, на коуто им се бачка.

2

Анонимен

преди 9 месеца

Това не е нищо ново. Когато аз кандидатствах 94та, повечето, всъщност всички елитни гимназии и тогава техникуми, имаха свободни места и след 3то класиране. Имаше 4то, където просто молеха някой явил се и получил 2ка да се запише. А двойкаджиите избираха.

1

До 1

преди 9 месеца

Не виждам нищо общо с темата. Или просто си споделяш мъката?

fallback