Снимка БГНЕС
fallback

Започна преместване на семействата, които обитават незаконно селище в Ловния парк в София.

Вчера стана ясно, че десетина семейства - деца и възрастни, живеят при нечовешки условия в гората насред София, съобщава Нова тв.

Те са се самонастанили в Ловния парк, построили са си дървени бараки – 12, и оцеляват под открито небе. Нарекли са мястото "Малката Монтана", защото са от Монтана. Една от бараките била доста масивна постройка с отделни стаи.

Oще по темата
Събарянето на постройките е започнало тази сутрин в 05:30 часа.

"Съдействаха ни хората, бяха проверени, тръгнаха си", заяви Красимир Димитров, дирекция „Аварийна помощ и превенция” към Столична община.

След като мястото бъде разчистено, ще бъдат засадени фиданки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

До Velos

преди 11 месеца

На кого викаш стадо бе, ***? Тези под тебе, дето пишат, на стадо ли ти приличат? И какво точно не разбират и не помнят? Ако искаш да проповядваш справедливост, отивай пред министерския съвет, пред парламента, пред американското посолство, пред БНТ и другите продажни медии... На онези вътре може да викаш, че са стадо, тъпанарино!

24

Velos

преди 11 месеца

Стадо не разбрахте ли, че тези *** неподлежат на доброволна интеграция. Те искат само права, но не и зъдължения. Не помните когато започна анти българската декада на ромското включване, как им дигнахме къщи с наще данъци, а само две години по късно ги бяха унищожили и се бяха изнесли, като разбрали, че трябва да плащат ток, вода и данъци за жилищата...

23

Анонимен

преди 11 месеца

Сега сътрудниците на Helpbook да следят в кой парк ще изникнат нови бараки и още тази вечер ли ще се случи това?

fallback