Снимка: архив, БГНЕС

По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова продължава активното наблюдение на речните корита и язовирите, почистване и организиране на помощ за хората. През деня обстановката в София във връзка с валежите се нормализира.

Още по темата
Към момента речните корита са проходими, няма опасност от преливане на язовирите. В сравнение с вчера водните нива в общинските язовири са спаднали с 10-15 см, предаде БНТ.

Продължават обходи на терен и се следи обстановката във всички райони.

От сутринта аварийните екипи на Столична община са реагирали на 11 сигнала за отводняване на дворове на къщи и разчистване на паднали клони и дървета в район „Нови Искър“, където тази нощ валя най-силно.

Към момента продължава отводняването на 4 дворни места в Нови Искър. Аварийни екипи на общината и на Столичната пожарна работят на място. Извършва се и почистване на наноси.

Работата по почистване се извършва в координация с кметовете на райони на „Нови Искър“, „Кремиковци“ и „Витоша“.

Екипи на Столичен инспекторат и почистващите фирми проверяват състоянието на подлезите, на дъждоприемните шахти и отстраняват наноси.

Възстановява се движението под моста на завод "Зебра" в Кътина. По-рано поради обилните валежи в "Нови Искър" и ниската точка пътят не беше проходим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase