Снимка БГНЕС

Светият Синод на Българската православна църква категорично изразява своето неодобрение и несъгласие, и се противопоставя на организирането и провеждането на ге парад в скъпата ни столица София“.

Това гласи позиция на БПЦ, съобщава БГНЕС.

Още по темата

Прайдът в София ще се проведе в събота – 17 юни. Маршрутът се пази в тайна от съображения за сигурност. По традиция в столицата ще има и контрашествие – в защита на семейните ценности.

„Водени от загриженост за човека, който е създаден по Божий образ и подобие, с бащинска загриженост подчертаваме изконните истини за човечеството и настоятелно потвърждаваме, че хомосексуалното поведение е напълно съзнателно и греховно променяне на дадената от Бога полова идентичност. Половата ориентация не е въпрос на избор, а е както свидетелстват страниците на Свещеното Писание – твърдо установена даденост. Като пастири сме силно притеснени от засилващите се тенденции сред българското общество, в което приемането на хомосексуалните действия като нещо нормално и дори естествено сред младежта се увеличава. Проповедта и гласът на Църквата Христова в света наред със своето онтологично действие - да посочва категорично кое е добро и кое е зло е и да проповядва с бащинска загриженост библейските и християнски нравствени ценности завещани ни от Самия наш Творец.

Извършването на греховете на плътското взаимодействие на хора от един и същ пол, са противоестествени и неприсъщи на човешката природа. Ето защо, независимо от обстоятелствата при съзнанетелния избор за извършването на този грях, Православната църква не може да намери извинение за подобни действия и взаимоотношения“, изтъква от БПЦ като мотив срещу Прайда. От Светия синод са обезпокоени, че за „София прайд“ е предвидена отделна сцена за деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase