Снимка: БГНЕС
fallback

"Отрано сутринта обстановката е нормализирана в София. Навсякъде пътищата и улиците са отворени. На Южната дъга ситуацията беше овладяна. Големи количества вода се стичаха от "Витоша". В кв. "Симеоново" и "Драгалевци" паднаха най-големите количества дъжд", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя подчерта, че в момента се работи по отводняване на мазета и сгради.

"Продължаваме да наблюдаваме обстановката във връзка с оранжевия код, който е за днес, се контролират язовирите, речните нива, изпускат се контролирано всички общински язовири – "Панчарево", "Огняново". Нивото на река Искъра в най-ниската точка е покачено с около 70 см. В момента няма опасност", каза Фандъкова.

Нямаме данни за пострадали хора. Има паднали дървета и клони, добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 1 година

Един през друг изпълзялите от селата к0муняги се надпреварват да хранят Фандъка. Скъпи, съселяни, като няма къде да си паркирате колата или няма място за вашето дете в детската градина, това е знак да се връщате по селата да си мрънкате на селския кмет. За 10 години Фандъка направи за София повече от всеки друг и то въпреки организираните престъпни групи като Съсипи София, които пречат буквално на всеки проект.

36

Ху Кеърс

преди 1 година

Обстановката в софия е мизерна и непроменлива вече десетилетие

35

Авее

преди 1 година

Ние нали сме десето качество, че дори индийците в Бумбай имат по - модерни автобуси и т н.

fallback