Снимка БГНЕС

Движението в центъра на София ще се промени заради мача Левски-ЦСКА на Националния стадион "Васил Левски" тази вечер, съобщиха от Столичната община.

Двубоят започва в 18.45 часа.

От Столичната дирекция на вътрешните работи съобщиха, че от 8 до 21 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, на паркинга на моста пред стадиона.

От 12.00 до 21.00 часа ще са забранени престой и паркиране на югоизточното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в участъка между бул. "Драган Цанков" и ул. "Ген. Гурко".

"Във връзка с провежданата спортна среща в следобедните часове е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част", се посочва в съобщението на СДВР.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми и чадъри).

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. В дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост. За да бъде избегнато струпване, приканват се зрителите да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 16:45 часа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase