Снимка: Helpbook

От миналата година е забранено движението на коне с каруци в цяла София, докато преди това не беше разрешено само в центъра на столицата. В случай на нарушения - конят се конфискува и оставя на грижите на Екоравновесие в специален наказателен паркинг, а животното се връща при собственика при поискване, като същия е длъжен да заплати направените разходи заотговорнопазене, отглеждане и лечение на животното, както и глоба.

За съжаление нарушения не липсват както е видно от получените сигнали в платформата на Helpbook.info. Наш потребител ни е изпратил снимка, като твърди, че въпросното ППС е минало поне четири километра, за да бъде заснето на посочената точка.

"В помощ на работещите в инспектората. Единственото място, от което могат да дойдат каруци в квартала, е през тунела на ул. "Ал. Жендов" пред Министерство на външните работи. Пътят на тази каруцае от тунела под "Царирадско шосе" наляво по ул. "Гагарин" срещу забранителния знак и след това надясно по ул. "Ат. Далчев" отново срещу забранителен знак по пътя си към сочната трева на поляната пред блока, за която ще стане дума в следващия сигнал......"

Следва продължение, което нашият потребител изпрати: "Дата 19.05.2023г. -19.20 часа. Екипажът на каруцата доведе коня да се напасе със сочна неокосена трева пред блока. Точно място - поляната на ъгъла на ул Тинтява и улица без име / Срещу сградата на Контракс".

Ясно е, че има засилена нужда от повече проверки, като контролът засега е поверен на три органа - Столичния инспекторат, Общинска полиция и общинска дирекция "Аварийнапомощ и превенция".

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението.

Коментари Напиши коментар

11

Alex

преди 4 месеца

И ко прайм ся! Брачедите и браче дките ша са обидят бе! А ся ша зе мат да тръгнат на чилище бе!

10

Издънкова

преди 4 месеца

И ЦГМ глобява за сефте, да спира кой където иска бе братле!!!Бележка с глоба слагам ти веднага, да напълня джоба на столична община!!!Не ме интересува кой къде ще спре важно е кожа да се дере!!!Имаш ли пари над закона оставаш ти!!!Нямаш ли пари обикаляш за свободно място ти, защото глоба те грози !!!Има някой са над нещата, защото плащат си в общината!!!

9

Анонимен

преди 4 месеца

конят се конфискува и оставя на грижите на Екоравновесие в специален наказателен паркинг, а животното се връща при собственика при поискване - а с Анисията какво се прави??