Снимка: БГНЕС

Поредна вечер се проведе протест на мястото на трагичната катастрофа в нощта срещу понеделник на столичния булевард "Сливница", при която 18-годишен шофьор блъсна и уби двама млади хора - Ани и Явор.

От понеделник насам всяка вечер граждани от квартала и от други части на столицата се събират на протест-бдение. Поставят цветя и палят свещи за загиналите Ани и Явор на мястото на зверската катастрофа.

Към 19.00 часа протестиращите затвориха с жива верига движението по булевард "Сливница". Те призовават гражданите да не се отказват, да не спират протестите, които са ежедневни, за да може да се постигне промяна в Закона за движението по пътищата и такива инциденти да не се случват повече със загинали на пътя. Протестиращите настояват за спешни мерки и повече контрол.

От социалните мрежи днес стана ясно, че поклонението ще бъде в неделя на Централните софийски гробища от 10.30 часа, а след това е и опелото в църквата. Също тази неделя в 11.30 часа бъде организиран национален протест пред Народното събрание с блокада на Орлов мост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase