Снимка: БГНЕС

На шофьора, който е задържан за катастрофата от тази нощ в София, при която загинаха двама пешеходци, не е направена към момента кръвна проба за алкохол и наркотици. Това посочи инспектор Борислав Михайлов от „Пътна полиция“ на брифинг за медиите.

Още по темата
По думите му разследващите трябва да преценят дали e необходимо такава проба да бъде направена. Полевите тестове за забранени субстанции, направени на място на произшествието, са отрицателни.

Инспектор Михайлов обясни още, че няма данни към момента, че шофьорът е преследван от полицията непосредствено преди катастрофата.

От „Пътна полиция“ потвърдиха, че става дума за млад водач, който има книжка от скоро. Инспектор Михайлов каза също, че тепърва ще се установява с каква скорост е шофирал водачът.

Все още не е установена самоличността на загиналото момиче, заяви той.

Сигналът за катастрофата е подаден около 00:15 часа тази нощ. Тя се е случила в района на бул. „Сливница" и ул. „Русе“. Загинали са момче на 23 години и момиче на видима възраст 19 години. Те са пресичали на пешеходна пътека от ляво на дясно. Малко по-късно автомобилът се е ударил в метален стълб вдясно, по посока на движението.

Шофьорът на колата е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.
(БТА, Константин Костов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase