Снимка БГНЕС

Липсата на държавен бюджет е вече много голям проблем, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти по време на проверка на ремонтните дейности на "Чепинско шосе". Тя допълни, че това ги изправя пред ситуация, в която ще се наложи постепенното спиране на работата на строителни обекти.

"Ще предложим на Столичния общинския съвет списък с обекти от капиталовата програма за финансиране на Столична община, които са избрани на база вече сключени договори и започнала работа по обектите, за да може да продължим дейността по тях. Предлагането на списъка с проекти обаче е временно решение", каза Фандъкова. Вече сме май месец, наближава средата на годината, държавата няма бюджет, по тази причина и общините нямаме приети бюджети, обясни тя.

По думите ѝ досега Столичната община се справя с липсващ бюджет, което е безпрецедентна ситуация. Средства има, защото хората плащат своите данъци, но ние не може да инвестираме тези средства в обекти, които са жизненоважни за жителите, поради липсата на държавен бюджет, обясни кметът. Такива обекти са например детски градини, детски площадки.

Кметът на София, каза, че очакват от Народното събрание да разгледа и приеме държавен бюджет, за да могат да предложат и общинския проект на бюджет. Тя посочи, че той е изготвен от няколко месеца, но чакат и засега работят с това, което имат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase