Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Нашествие на плъхове в центъра на София. Около кофите за боклук до търговски обекти и обекти за хранене се разхождат множество гризачи, което обезпокоява, както преминаващите, така и собствениците на обектите.

От "Софийска вода" казаха пред bTV, че канализациите се обработват по предписание и предстои това да се случи през април.

Оттам обясниха, че се търси сухо време, за да не се отмият препаратите. Препоръката е и обектите като заведения и магазини сами да се погрижат за обработката.

Столичната регионална здравна инспекция добави, че и те обработват по предписание тревните площи и проблемните участъци. Възможно да бъдат направени допълнителни обработки по време на активния сезон, но те трябва да бъдат установени като необходимост от специализирания контролен орган, който да даде предписание на съответните изпълнители.

От регионалната здравна инспекция вече са дали предписание за обработка и когато тя бъде направена, ще направят и проверка дали все още има проблем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Пуъхоуовец

преди 1 година

Споко! Те тия плъхове само преминават през Територията ни, продължават на Запад - при леля им Фондяруайнян и баче Рютьо, та стигат там до она'а ухилената финка-минка партиманячка и пишман-политеса. Тук няма какво да гризат, всичко е оглозгано преди тях. ;)

33

Банкеръ

преди 1 година

Генетично изследване на плъховете показва,че са с Руски произход.Трябва да обявим война на Русия и да ни пратят и бълхи устойчиви на препарати.На фронта ще изпратим Печенегите с брадви и мотики.

32

Ха

преди 1 година

И София да заприлича на Лондон и Париж и Ню Йорк. Слава Богу още не може да ги стигне в това отношение. Там това плъхове и мишки са си просто част от градската среда

fallback