Снимка: БГНЕС

На извънредно заседание на Столичния общински съвет днес се очаква да бъде избран кмет на район „Красно село“, предаде БНР.

Съдът прекрати предсрочно мандата на Росина Станиславова заради конфликт на интереси. На миналата сесия на софийския парламент изборът на кмет бе неуспешен.

От БСП и „Демократична България“ излъчиха свои кандидати, но тъй като са общински съветници, те не могат да поемат поста по закон. Трябва постът да бъде поет от заместник кметовете, които да довършат мандата, подчерта председателят Георги Георгиев:

"Групата на ГЕРБ, 27 души, до един ще гласува за предложение на "Демократична България". Те са хората, които са застанали пред 100 000 граждани на район "Красно село", и са гарантирали, че Росина Станиславова ще бъде добър кмет. Законът казва, че ние трябва да изберем измежду заместник-кметовете. Колегите знаят това и както от "Демократична България", така и от БСП предложиха колеги, които са общински съветници, тоест направиха незаконосъобразни предложения. Те няма как да бъдат подкрепени. Безобразие е 100 000 души да останат без районен кмет".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase