Снимка: БГНЕС
fallback

И здравният министър Асен Меджидиев се изказа по повод скандала с разменените бебета в болница "Шейново".

Вече е ясно, че децата са разменени. Доказано е от ДНК-тест, обяви по-рано на брифинг Иван Стефано, зам.-районен прокурор.

"След като разбрах от медиите за случката, веднага извиках д-р Велев, за да получа информация от него какво се е случило, хронологията на събитията. След това моментално назначих проверка от Изпълнителната агенция "Медицински надзор", които са там в момента и от софийско РЗИ". Това каза пред журналисти в Министерския съвет Меджидиев относно случая с разменените бебета, предаде БГНЕС.

По думите му, двете бебета са родени в един и същ ден по едно и също време. "Според мен става въпрос за човешка грешка. Просто небрежност на персонала", заяви той.

Агенция "Медицински надзор" започна проверка в АГ болница "Шейново". Директорът на лечебното заведение д-р Румен Велев заяви, че не вярва родителите на едно от бебетата да са отказали да дадат ДНК проба.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 1 година

Родителите на едното бебе като откажат да дадат ДНК проба има прокуратура и съд. Районната прокуратура се самосезира, назначава служебно ДНК проба, уведомява за това и районния съд и нещата се уреждат по служебен път. Съдът има право да издаде присъда без право на обжалване. Да видим кой адвокат ще защитава ромското семейство при постановена такава присъда. Всичко зависи от съдебната власт, нека тя покаже, че може да действа бързо.

30

Лллл

преди 1 година

Абе , Ели ! Какъв расизъм ? Всеки род носи своя ген за поколенията и сме задължени да го развиваме и да го вазкрасяваме дори .

29

Анонимен

преди 1 година

Българчето какво е виновно целия му живот да е провален да мине в махалата при ромите с техните културни особености?

fallback