fallback

71-годишен пациент претърпя изключително рискова операция в ИСУЛ за облекчаване на постоянни болки.

"Става дума за един изключително сложен случай на пациент с карцином на ларинкса, след което развит втори карцином - на белия дроб, в увредено общо състояние. Беше диагностицирана фрактура на бедрото в резултат на метастатичен процес - разсейка от туморите в бедрото се разраства в съседните тъкани и засяга колянната става и бедрото към коляното. Това беше случай от април", заяви проф. д-р Пламен Кинов от болница "Царица Йоанна – ИСУЛ" за Bulgaria ON AIR.

"Пациентът получава счупване в резултат на разреждането на костта от метастатичния процес и тъй като болката е изключително силна, пациентът е тежък, ние го подготвихме, планирахме операцията със специална туморна протеза. Дадохме възможност пациентът да се движи", обясни той.

"Винаги е трудно, защото става въпрос и за рискове. Често имаме подобни случаи", коментира проф. Пламен Кинов.

"В България има страхотни лекари. На много места се правят такива операции. Вече съм с утвърдена практика, но когато бях млад лекар, имах предложение да остана в Австрия, но смятам, че човек си тежи на мястото ", каза още проф. Пламен Кинов.

Медиците са се справили с всички усложнения успешно, след операцията пациентът веднага е проходил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Krum

преди 1 година

Браво на лекарите...има понякога слънце на нашата кална уличка.... Една хубава новина да се тиражира в медийте,браво!!!!

3

Полина

преди 1 година

Чудесна новина!Браво!Поклон!

2

Анонимен

преди 1 година

Браво ! Дано медицината да напредва все повече и повече с бързи темпове !

fallback