fallback

Започна акцията по премахване на незаконни постройки в Борисовата градина в София. Първият обект, който ще бъде съборен, е ресторант.
Oще по темата
Акцията започва, след като Върховният административен съд окончателно потвърди разпореждането на Държавния строителен контрол обектът да бъде премахнат, съобщи Bulgaria ON AIR.

Култовото заведение в Борисовата градина "Веселото село" остава в историята. То не работи от години, а след дълги съдебни дела беше постановено, че е изградено незаконно и трябва да бъде съборено.

Заповедта за премахването на незаконните постройки беше издадена през 2018 г. и беше обжалвана от фирмата, която ги е изградила. През май тази година Върховният административен съд потвърди премахването.

Срокът за доброволно премахване изтече, затова се наложи общината да влезе с багерите. Очаква се след месец всичко да бъде изринато. Според Подробния устройствен план на мястото ще има детска площадка, но това може да стане факт едва след приемането на плана.

Общината все още работи за освобождаването на терена на намиращата се в съседство на "Веселото село" автокъща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 година

В мемоарите на Костов спомената ли е историята на тази кръчма ,която наричате високопарно легендарна! Я да си признаем кой позволи на 30 години безправие!

13

Анонимен

преди 1 година

Легендарно, в какъв смисъл!? Че на това място децата по време на бай Тошо имаха полигон със светофари дори, за наука на движението по пътя? Или за това че същото място по времето на СДС беше заграбено за уж писта за картинги,впоследствие израстна легендарната ви кръчма! Срамота е да използвате думата легендарна!

12

Гойкомитич

преди 1 година

Това си беше децка площадка много преди да стане вмирисан бърдак

fallback