Снимка: БСП-София
fallback

"Топлофикация" така е проектирана, че се раждаш с нея и умираш с нея. Отърване няма". Това отбеляза пред БНР Калоян Паргов, общински съветник от групата на БСП в столицата.

"Дори да си купите климатици и да си спрете кранчетата, "Топлофикация" пак работи и пак дължите пари, защото трябва да платите и топлата вода, която ползвате, както и сградната инсталация, тъй като тя е част от задължението на етажната собственост, която се споделя от всички живущи в определения блок", посочи то.

Общинският съветник обясни защо изведнъж "Топлофикация" се е появила като част от проблема с газа.
"Не е проблемът само отоплителния сезон, проблемът е, че "Топлофикация София" виси като воденичен камък на шията на "Булгаргаз“ и се наложи новото правителство да осигури в спешен порядък едни средства, които вече са похарчени, което означава, че в следващите седмици ще трябва служебното правителство да отдели още средства, за да може да поддържа стабилността и да е някакъв буфер в "Булгаргаз“, който отговаря за доставките. Трябва да отбележим пропуска на предишното редовно правителство, че когато се правеха тези социални пакети, както и облекченията, свързани с цената на електрическата енергия, основно за бизнеса, изключвам мораториума, който беше наложен, трябваше да има и такъв, свързан с ценовите равнища на газа, защото едва ли през тази зима някои от експертите не са подозирали, че газът ще бъде сериозен проблем, особено на фона на войната с Украйна и неразбирателствата с доставките на синьото гориво за Европа по новия начин, който наложи Русия", каза Паргов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

ЕВИЛО

преди 1 година

Искам да плащам, ама сърце ми не дава, щото сметката ми я правят крадци!!! Всички управляващи досега и част от съседите!!! За това съм на конвектори и бойлер, и ми е добре, нищо, че е скъпо, но не се чувствам пре.. ***!

34

Анонимен

преди 1 година

Пълна пародия е всичко. Как може в нормалните страни да се плаща само потребената топлинна енергия, а тук си плащам, че тръбите на Топлофикация минавали през етажната собственост. Никой не ви иска да топлите, измислете безжично парно като сте толкоз тарикати. В една нормална система цената за транспорт на енергия се залага в общата цена на енергията, така тези, които се отказват не плащат. Щото иначе аз като се откажа ВИЕ трябва да ми плащате, че вашите миризливи тръби ми загрозяват апартамента!

33

КОТИЛОТО

преди 1 година

Да си плаща топлото.

fallback