Снимка: БГНЕС
fallback

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев свика извънредно заседание на Председателския съвет, за да бъде обсъдено постъпилото писмо от министъра на енергетиката Росен Христов с предложение за създаване на работна група за оздравяването на "Топлофикация София" ЕАД.

Георгиев е предложил на лидерите на политически групи от местния парламент да вземат участие в работната група, предвид това че именно общинският съвет е принципал на дружеството и той взема решения за неговото управление.

Oще по темата

Основната задача на работната група ще бъде изготвяне на план за съвместни действия между държавата и общината за план за излизане от кризисното състояние на дружеството, вследствие на рекордното повишените цени на природния газ и натрупващият се всеки месец дефицит, за което общинските съветници алармират през последната една година.

„За нас най-важно е гражданите да бъдат спокойни, че ще им бъде осигурено топлоподаване през целия сезон и то на поносими цени, защото е недопустимо да продължи бездействието на предходното правителство по този проблем и цялата цена на неадекватната държавна политика в сектора да я плащат софиянци“, коментира още председателят на СОС, цитиран от БГНЕС.

Председателският съвет се обедини около предложението на Георги Георгиев и съветниците започват работа с представители на държавата незабавно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

така така

преди 1 година

До 1-нми няма да се закрива. Ще я фалират набързо и подарят на коачки за 1 лев да гори ***, че не му стигат топлофикациите в цяла България

4

Анонимен

преди 1 година

Що ще го оздравяват,90 % от газа бил за топлофикация София,значи всичките Тея приказки борби,диверсификации,тръбопроводи за милиарди и тем подобни са за да съществува едно губещо предприятие и да са на топло шопите в столицата,и са задължени да го ползват без право на отказ.ЗАЩО?Толкова ли е важно,много ли пари се крадат чрез него,че целия народ е впрегнат да го дърпа да не потъне.Ам на мене не ми трябва,що ми дръпат данъците и ги фърлят в тая бездънна яма.Да става 10 лв литъра на газта искам

3

Анонимен

преди 1 година

Топло нема да има, ше се кара само на "фикация"...

fallback