Снимка: БГНЕС, архив

От началото на годината принудително са вдигнати над 350 излезли от употреба моторни превозни средства на територията на столицата, като най-много са от районите "Слатина" "Триадица" и "Изгрев", съобщават от Столичния инспекторат.

Днес излезли от употреба автомобили се премахват в район "Подуяне".

Те са били стикирани от комисиите, назначени от кмета на района, а собствениците им не са ги преместили в рамките на доброволния тримесечен срок. Колите, които премахва днес "паякът", са заемали общински терени до блокове 121, 67 и 22 в ж.к. "Суха река". Малко преди да бъдат репатрирани, автомобилите, планирани за вдигане от ул. „Арчарица“ и ул. „Резбарска“, са били преместени от собствениците им в частни имоти.

От Столичния инспекторат напомнят, че е забранено разполагането на излезли от употреба превозни средства върху терени, които са общинска и държавна собственост.

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 месец

Столичният инспекторат да нареди на общинарите от Овча купел да дойдат в Овча купел 1и 2 и да вдигнат и конете с каручките защото от маалата пак започнаха да обикалят кварталите въпреки поредната им забрана от 1 юни 2022г.Тропкат кончета още от ранна утрин,а собствениците им вдигат шум около контейнерите,чупят и разпиляват стъкла, удрят в асфалта разни изхвърлени уреди за да вземат какво им трябва останалото пак разпиляват,също и дрехи,обувки.Конфискувайте им конете и ги пуснете в планините.

10

Анонимен

преди 1 месец

Аз си мислех,че се кара в София нормално като през соца,защото са отпуски хората и ги няма,а то общината извозила таралясниците.Ти да видиш?!

9

Анонимен

преди 1 месец

За трошка няма прошка.