Общ преглед
Познатите арт-чешми като водни човеци застават на пост на различни места на столичния бул. „Витоша“, от сряда до петък, в рамките на най-горещите часове между 10:00 и 15:00 ч. Мобилните чешми на Софийска вода, част от Веолия, се появяват в центъра на града традиционно всяка година в „Горещниците“, за да предоставят питейна вода на софиянци и гости на столицата вече повече от 10 години. Те са част от дългогодишната инициатива „Утоли жегата“ на дружеството, която популяризира постоянен достъп до качествена питейна вода, напомня за здравословната хидратация и повишава информираността за водата в София.  

Водните човеци са направени изцяло от водопроводни материали, такива, каквито ВиК дружеството влага в градската инфраструктурата. Дизайнът и изработката им е дело на аварийните екипи на столичния оператор. Тази година те ще бъдат снабдени допълнително със стикер с QR код, който да предоставя пълна информация на по-любопитните са състава и качеството на водата в различните райони на София.

Лятото е сезон, в който водата е жизненоважна. Според научните изследвания, ако се чувстваме жадни, това е сигнал, че тялото ни вече е загубило 1% от водните си запаси. Затова трябва отговорно да се грижим за нуждите на организма. Според много специалисти, препоръчителното количество вода, което трябва да пием, за да сме добре хидратирани, е 1л на всеки 25 килограма от нашето телесно тегло, а най-често обобщено се препоръчва над 2 литра вода на ден.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар