Новите тарифи за градския транспорт в София бяха приети окончателно от Столичния общински съвет. От началото на следващата година обаче билетът от 1,60 лв. ще позволи на пътниците да сменят превозното средство в първите 30 минути, без да купуват нов, съобщи Bulgaria ON AIR.

Ако днес решим да се качим на метрото от станция "Сердика" до станция Европейски съюз и след това на автобус 94 до "Студентски град", ще трябва да купим 2 билета по 1,60 лв..

Още по темата
От началото на 2023 година ще е необходим само 1 билет, защото сменяме превозните средства в рамките на 30 минути.

"След като тези 30 или 60 минути изтекат, вие може да продължите пътуването си и не сте нередовен пътник, напротив, редовен сте. Просто най-после се дава възможност на хората да се прикачват неограничено в този интервал от време", коментира общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев.

Промените бяха приети с гласовете на ГЕРБ-СДС и ВМРО-"Атака", както и на Борис Бонев от "Спаси София" и на отделни общински съветници от "Демократична България".

Промяна от 1 септември ще има в предплатените карти. Вече всички до 26 години ще плащат по 260 лв. на година, а редовната годишна карта от 365 лв. ще може да се плаща разсрочено на 3 части. В нея вече ще са включени и безплатно буферно паркиране и нощният транспорт, който се очаква да заработи отново от 1 октомври.

"Човекът се оказа гръцки гражданин - нищо лошо. С нашето разследване установихме, че той живее в един малък град до Солун. Там дори най-вероятно няма градски транспорт. Като му разгледахме профила, за нас той не попада в профила на едър бизнесмен. ЦГМ не управлява и няма контрол върху това нещо, тоест ако те не контролират тази система, този господин Орфанидис Георгиос Димитриос, управлява нашата тикет система", сподели общинският съветник Симеон Ставрев.

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 6 месеца

Когато започнат да проверяват шведите а не да ги заобикалят,тогава ще си купувам вече билет!!!Няма да давам 50 лв на месец а с.и.г,аните най-спокойно да си се возят и никой да не ги пипа!!!Докато това не се оправи категорично и безкомпромисно трябва всички ние като един да спреме да си купуваме билети и карти!!!И без това тези "превозни средства" за нищо не стават,90% са за ***!!!Направиха ни на бал,ъци отвсякъде!!!

22

Анонимен

преди 6 месеца

Един таксиметър му закачете на тоя. Минути ще ми смята! Малка му със секундарник го е правила.

21

Анонимен

преди 6 месеца

А дневната карта остава ли 4 лв.?