Снимка: Кадър, Нова тв
fallback

Бял бус, каращ само по ламарини стана хит в социалните мрежи. Возилото бе заснето да се движи в София и минало разстоянието от кв. "Лозенец" до кв. "Овча Купел" без заден мост.

Оказа се, че е бусът е минал годишен технически преглед преди четири месеца. Това потвърди пред Нова тв комисар Тенчо Тенев, началник на отдел "Пътна полиция" към СДВР.

"Успяхме да заловим шофьора, който е управлявал микробуса. Намерихме превозното средство в двора на къщата му. Тече проверка на пункта, където автомобилът е преминал преглед", поясни Тенчо Тенев.

След проверката става ясно, че шофьорът има над 50 нарушения през годините, 40 наказателни постановления, 10  фиша и 7 принудителни административни мерки. Лишаван е от книжка няколко пъти. Водачът се оправдал, че мостът паднал, докато управлявал автомобила.

Тенев допълни, че са прегледани камерите на техничния преглед, на които се виждало, че когато са проверявали спирачните усилия на буса, вратите му са се отваряли и затваряли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

3M

преди 1 година

поредното доказателство, че КАТ не работи. От кадрите не личи дали се движи със ЗАПАЛЕНИ ФАРОВЕ

35

Анонимен

преди 1 година

Миналата година в Германия бяха спряли от движение български бус със 137 забележки, минал преглед в България, два месеца по рано. Това е също една от причините да сме първи по умряло на пътя, лошите пътища, маркировки, знаци, стари коли, а общото между тия проблеми е лошия контрол от страна на държавата. Всичко тръгва от Гешев, за това е най-важно да стане съдебната реформа.

34

Анонимен

преди 1 година

Дисциплина и контрол, като в Швеция.

fallback