Снимка: БГНЕС
fallback

Специализирана полицейска операция за контрол на скоростния режим на движение на автомобилите бе проведена на 24 юни. Участваха екипи на отдел "Пътна полиция" – СДВР и Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", съобщиха от МВР.

В рамките на операцията бе засилен контролът по отношение спазването на скоростния режим в столицата. На четири точки в най-интензивните зони на София бяха разположени допълнителни камери за заснемане.

Само в рамките на три часа бяха заснети 332 нарушения на скоростните режими. Предстои обработване и издаване на електронни фишове за констатираните нарушени.

Изводът от анализа на пътнотранспортните произшествия сочи движението с превишена и несъобразена скорост като една от основните причина за тяхното възникване. Това бе и поводът за провеждане на акцията с цел превенция на този вид нарушения.

СДВР отново отправя апел към водачите да шофират отговорно, спазвайки правилата за движение по пътищата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Отговор на 16ти

преди 1 година

Благодаря за "умните" съвети!Не се местим, защото сме във Варна на 1км от морето и до гора, но не те знам кой си да те поканя на гости. Не искам да живея никъде другаде, въпреки че има къде. Въпросният асфалтен "тротоар" е широк към 4,5-5м и като се спре плътно, остава много за пешеходци. Сега погледнах и има 3 паркирани. Живущите го ползваме още от преди да го нарочат за тротоар и винаги е имало място и за колички и за децата с колелета. Не е центъра на София, ако си разбрал!!

25

Анонимен

преди 1 година

Браво. от извършените 300 000 нарушения, засекли 300.

24

анонимен

преди 1 година

Аз си карам вече извънградско само с 90-100 и да ви кажа, много по-добре се пътува. Постоянно има някаква изненади и е хубаво скоростта да е по-ниска. Последния път една кола беше спряла на отбивка и от нея излезе 4-5 годишно дете, което тръгна да бяга и падна на асфалта. Това се случва на първокласен международен път. Да не говорим колко пъти са излизали коли и трактори от отбивки без видимост, каруци през нощта, колоездачи без светлоотразителни жилетки. Няма смиссъл в бързането.

fallback