Започват честванията по повод 80-годишнината на един от най-обичаните български актьори - Стефан Данаилов. Студенти, приятели и колеги връщат спомена за Мастъра.

На 9 декември тази година Стефан Данаилов щеше да навърши 80 години. Не ги дочака, но споменът за големия актьор и преподавател остава жив. Днес част от хората, които винаги ще носят Ламбо в сърцето си, тръгнаха по неговите стъпки в своеобразно сафари. През любимите софийски адреси на Мастъра.

"Чудехме се какво ще отговори на духа на Стефан Данаилов. Стефан Данаилов беше чешит. Не беше ординарна личност освен много талантлив артист, но Стефан Данаилов притежаваше едно много ценно качество – той беше достъпен, достъпен за своите избиратели, достъпен за своите студенти, достъпен за своята публика. Ти можеш да го срещнеш, да говориш с него", каза журналистът Георги Тошев.

Сафарито тръгна от Народния театър "Иван Вазов" и гримьорната на Стефан Данаилов. А разходката по неговите стъпките върна най-силната емоция от общуването с вечното момче на българското кино.

А по пътя към емблематичните за Данаилов сгради оживяха и малко известни факти от неговия живот. Историята за голямата любов на Данаилов – съпругата му Мария, тихо разказва градинката на Кристал.

"Това, което той си спомняше и винаги много ярко го разказваше е как е срещнал Мария в зеленото ѝ елегантно палто. И това палто винаги изникваше, защото вуйна ми ме учеше, аз така хода малко по-разбрицана. А тя винаги "Ох бе, Росе, недей бе, а той се беше влюбил в нейната елегантност, и това се е случило в градинката на Кристал", каза племенницата на Стефан Данаилов.  

Вижте репортажа на Камелия Стоянова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase