Снимка: Кадър, Нова тв
fallback

Жители в центъра на София се оплакват от непрестанен шум от заведенията в района. По наредба единият от баровете има право да работи до 22.00 ч., но по думите на потърпевшите, работното време не се спазвало. Те са подавали многократно сигнали до Столична общината и до район Средец, но твърдят, че засега нямало резултат.

Заведението спирало работа само след намесата на полицията.

"Живеем на 2 етаж на ул. "Гурко". Вечер след  22.00 ч. пред заведенията се събират тълпи, които пият, пушат и крещят до 05.00 ч. Имаме малко дете и се налага да затваряме прозорците въпреки топлото време", разказа жена, живееща в района. Според нея вече четвърта година са подложени на тормоз от клиентите на завединието, които стоят до 4-5 часа сутринта. Чува се и музиката, тъй като разстоянието е изключително малко.

Живеещите там казват, че нямат нищо против хората да се забавляват, но това не може да става до толкова късно.

"Обещах на съседите да шумоизолираме заведението. След 22.00 ч. гостите ще се качват на 2 етаж. Когато си тръгват, хостесите ни ще им викат такси, за да не се събират отпред", обясни пред Нова тв представител на едно от заведенията.

Имало е медиация, в което управители са обещали, че ще шумоизолират пространството и ще прибират клиентите вътре в заведението, но все още няма резултат.

От полицията само констатират, че има шум, музиката се намалява за 15-20 минути, след което отново се увеличава, обясняват още живеещите в района.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

121

Анонимен

преди 1 година

Особено през лятото, заведенията близки до кооперации са нещо ужасно за живеещите там. Но като цяло тези проблеми са заради забраната за цигари по заведенията. Повечето хора като пият искат и да пушат...Ако това се промени ,със сигурност ще има доста по- малко хора да висят отпред.

120

Анонимен

преди 1 година

Проблемът не е само в София - навсякъде хората имат по-малко права от кучетата.

119

Анонимен

преди 1 година

А аз си купих къща в 40-хиляден град, в централен квартал, близо до парк, с разкошно озеленени улици. Но в радиус от 50 метра живеят 8 кучета и лаенето е нон стоп. Ако аз започна да лая пред къщата на кмета през нощта, сигурно ще ме арестуват.Решението е дебели дограми и затворени прозорци.

fallback