Снимка: БГНЕС
fallback

Националната служба за охрана предприема мерки за осигуряване на сигурността на софиянци и гостите на столицата на 6 май, Ден на храбростта и празник на Българската армия.

От 9.00 часа ще се състои тържествен водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия. Почит и признателност пред паметта на загиналите за свободата и независимостта на България ще бъде отдадена пред Паметника на незнайния воин.

Гражданите, които желаят да присъстват, ще имат достъп през три контролно-пропускателни пункта, организирани при ул. „Раковски“ и ул. „Оборище“, при ул. „Париж“ и ул. „Шипка“ и при южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана.
Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

За времето от 08.00 часа до 13.00 часа се въвежда забрана за използване на безпилотни летатлни средства (дронове) в зоната на мероприятието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Emo

преди 1 година

Б. си порнографията, за да минеш през центъра на София трабва да те проверят на КПП, да ти правят личен обиск, пълно унижение. Навремето бях на лекциите на полицейския ген. Василев. Спомням си, че за личния обиск това е сериозно нарушение да се прави без заповед от съд, прокуратура или следствие. Само по изключение и на сериозно основание могат да ти правят личен обиск на улицата. Личи си, че комунисти са приемали новия закон за НСО, само МВР имаше право да прави КПП-та, да извършва личен обиск.

14

Анонимен

преди 1 година

Разбира се, представения текст е лъжа. НСО няма да пази "софиянци и гостите на столицата", а самоприелите се за богопомазани политици.

13

Анонимен

преди 1 година

Леле мале, до къде я докараха тия! Да охранняват военните! Оле божкееее!

fallback