Снимка: БГНЕС

 С червена боя бе залят входа на областната управа на София. Вандалският акт е извършен, след като областният управител от квотата на "Има такъв народ" блокира решението за преименуването на алея "Героите на Украйна" пред посолството на Русия у нас.

Решението на Общинския съвет беше да и има площад на името на убития руски опозиционер Борис Немцов, както и да се издигне украинското знаме пред общината.

В началото на април решението за преименуване на улици и площади в знак на солидарност с Украйна беше одобрено от Столичния общински съвет. В понеделник областният управител Иван Кючуков върна решенията с мотива, че са незаконосъобразни. От съобщението не стана ясно къде точно са нарушенията.

От записите на охранителните камери се вижда как мъж, който използва тъмната част на денонощието, залива сградата с боята, съобщава Bulgaria ON AIR.

Журналистът Иво Инджев недоумява защо въпросът с преименуването се отлага с процедурни хватки. Според него с този акт страната ни ще изрази съпричастност с Украйна.

Утре предстои столичният Общински съвет повторно да разгледа и гласува издигането на украинското знаме на сградата на Столичната община и именуването на пространства на "Героите на Украйна" и "Борис Немцов". Противници на идеята ще протестират по същото време пред общината на улица "Московска".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase