Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Бежанците от Украйна ще ползват безплатно градския транспорт на София за срок от три месеца, реши на заседание днес Столичният общински съвет (СОС).

Безплатен градски транспорт ще могат да ползват украински граждани, избягали от Украйна след 24 февруари, когато започна войната. Те ще трябва да представят паспорт или регистрационна карта, съдържаща личен номер на чужденеца.

Предложението е на общинските съветници от групите на ГЕРБ-СДС и "Патриоти за София" като част от мерките, които Столичната община предприе от първия ден на войната в Украйна в помощ на хората, които търсят спасение у нас, допълва БТА.

Групата на ГЕРБ-СДС и районните кметове на ГЕРБ събраха лични средства за купуването и даряването на 100 месечни абонаментни карти за всички линии, на украински неправителствени организации за техни доброволци в София, като израз на съпричастност и подкрепа за усилията им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

Косача

преди 2 години

А бе, пак ме цензурираха! Какво толкова лошо казах? :):):)

98

Косача

преди 2 години

Звездичките са ми от ***. Иначе означава *** диво животно, казано по друг начин. Ха-ха-ха!

97

Косача

преди 2 години

Шкумбата, преди години, имаше един скеч. Гледал задълбочено *** в зоопарка как я хранят, поят, всички и се радват и нищо не работи и решил: ще си подаде документи да го признаят за *** и ще го докаже. Така ще се ползва с привилегиите на *** и ще си живее живота. Та, се замислям, дали пък някой няма да опита?

fallback