Снимка: БГНЕС
fallback

Въздухът в София и днес е под необходимото качество, което е отредено от ЕС. Това показва справка на БГНЕС в сайта iqair.

Тази сутрин въздухът в столицата е вреден за рискови групи, тоест хора, които страдат от дихателни проблеми. Кварталите с най-голямо замърсяване са Студентски град, Изгрев, Дървеница, както и Враждебна.

София продължава да държи челните места за мръсен въздух в Европа. Въпреки, че в последните години се направиха редица стъпки за намаляване на вредните емисии в столицата, предава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Митев П.

преди 2 години

Един колега се върна от България .Неговите думи бяха. -,,Много замърсена е голяма част от държавата с отпадъци покрай пътищата. Хартии, найлон и всякакви ***. Няма ли кой да изчисти това.Пълна излагация." !!???

31

а стига бе

преди 2 години

не може да бъде , нали Борисов вече не е на власт .

30

Анонимен

преди 2 години

"Интресно е защо през лятото, когато най-много се използват няма такова замърсяване на въздуха" - ти ме застреля... Лятото, когато децата не ходят на училище, когато хората почиват и излизат по провинцията, чужбина и морето, когато хората спират да паркират по моловете и започват да седят по паркове и кварталните заведения, когато таксиджиите спрат радиаторите, тогава се шофирало най-много и било най-мръсно... И народа му слага плюсове? Пази боже сляпо да прогледне...

fallback