Снимка: БГНЕС, архив
fallback

В София заработи Временен кризисен център за подкрепа на хора, търсещи закрила във връзка с кризата в Украйна.

В него се оказва съдействие за транспорт настаняване, изхранване, здравно и социално обслужване, заетост, образование, привличане на неправителствени организации и физически лица, предлагащи доброволна помощ.

Новосъздаденият временен център се намира на територията на Централна жп гара, на втория етаж, оборудван е с всичко необходимо.

В две помещения са разположени легла, маси, столове, храна, санитарни хигиенни принадлежности, включително храна за малки деца и памперси. На разположение са и три микробуса, които ще превозват укнаинските граждани до летището, до местата за настаняване, при необходимост и до агенцията за бежанците при СДВР, за да се регистрират и придобият статут на бежанци.

Временният център е създаден с цел украинците да преминават през него и да престояват за кратко няколко часа или ден, докато бъдат регистрирани и превозени до местата за настаняване, а в последствие да бъдат подпомогнати с търсенето на работа.

Първите, които са преминали през центъра в София, са пристигнали снощи с влака от Русе, съобщават от областната управа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

стар комунист

преди 2 години

Всеки да си върви в държавата! Ние нямаме нужда от хрантутници и фашисти!

11

Сата НАТО

преди 2 години

България трябва спешно да започне доставки на боеприпаси за Украйна, за да могат по-скоро тези хора да се върнат по родните си места. България трябва да обяви частична мобилизация и да започне съдебно преследване на всички пропагандатори на "руската идея".

10

Анонимен

преди 2 години

Писна! една толкова бедна държава да храни друга къде го има това Настроения се създават ще започне обратното сред народа.Саша да си ги води там като ги ръчка само за войни

fallback