Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В София тази нощ във връзка с валежите от сняг са извършвани по няколко обработки със смеси срещу заледяване, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Фирмите, ангажирани със зимното почистване на града, са обработвали със смеси срещу заледяване, извършвали са и избутване на сняг по трасетата на градския транспорт, вътрешноквартални улици, стръмни участъци и мостови съоръжения, както и общинска пътна мрежа, Южната дъга на Околовръстния път и „Самоковско шосе“. На терен са работили 139 снегопочистващи машини.

В момента продължава работа в някои райони като Сердика, Искър, Надежда, Витоша, Панчарево, Банкя, в с. Клисура, с. Бистрица, с. Плана и др. Започнало е и почистване на прилежащите пространства на спирките на градския транспорт, на подходи към пешеходните подлези и метростанции.

Екипи на Столичния инспекторат извършват контрола на дейностите по почистване.

Извършва се и опесъчаване и почистване на планинските пътища на Природен парк „Витоша“ – „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“.

Към момента градският транспорт навсякъде изпълнява обичайните си маршрути. Обходи на терен осъществяват екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“. От Столичната община напомнят на шофьорите да използват автомобили, оборудвани за движение при зимни условия и да карат внимателно и със съобразена скорост.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase