Снимка: БГНЕС

17-годишната Александра загуби битката с живота след като бе блъсната от автобус в София.

Сега под надзора и ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) се провеждат активни действия по разследване на пътротранспортно произшествие.

 Нещастният случай е от 21 януари в гр. София на бул. "Царица Йоанна", при което автобус е блъснал 17-годишната Александра Нинова. Момичето било незабавно настанено в "Пирогов" с работна диагноза "политравма" и с опасност за живота.

Още по темата

Въпреки оказаната ѝ медицинска помощ, на 24.01.2022 г. пострадалата починала.

Назначената по делото съдебномедицинска експертиза е установила причинна връзка между получените при пътнотранспортното произшествие травми и смъртта на момичето.

Поради това с постановление от 26.01.2022 г. делото е прието по компетентност от СГП с оглед събрани доказателства за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. "в" във вр. с чл. 342, ал. 1 НК. Дадени са указания за извършването на конкретни действия по разследването.

Досъдебното производство по случая е започнало в условията на неотложност и се води в Сектор "Разследване на транспортни престъпления" към отдел "Разследване" на СДВР.

Предприети са незабавни действия за събиране и запазване на доказателства и за установяване на всички факти по случая. Разпитани са свидетели, направен е оглед на местопроизшествие, изготвена е скица на местопроизшествието, приобщени са записи от видеокамери, назначени са експертизи, извършени са и други действия по разследването.

Установено е, че водачът на автобуса не е употребил алкохол. Изясняват се причините за възникване на пътнотранспортното произшествие. Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на СГП.

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 3 месеца

Бог да го прости детето. Има шофери от градския дето са изтрещели, и не бива да возят хора и то в София, опасни са. Онзи ден един *** бе посегнал на дете.

20

….

преди 3 месеца

До Анонимен 3Чувам че прокурорки са приятелко на мутри в региона и с протекция от София. Трябва пълно разследване на всички прокурори и връзките им, не само в Бургас, а на всякъде

19

Анонимен

преди 3 месеца

До АнонимеН Не е нъжно зебрата да е почистена, че да я видиш! Има си знак за това.