Снимка: БГНЕС
fallback

Мразовитото време отново повдигна въпроса за качеството на въздуха, който дишат столичани. Заедно със студения въздух жителите и гостите на София в почивния ден трябва да се борят и с мърсотията, която са принудени да вдишват, предаде БГНЕС.

София днес е на 37 място по замърсяване на въздуха в света от общо 97 големи града. Като качеството на въздуха в момента е 4,8 пъти под нормата за чист въздух, определена от Световната здравна организация.

Първите три столици с най-мръсен въздух днес са Дака, Делхи и Пекин. Европейският град, в който се диша най-трудно, е Милано. Той е на 11 място по качество.

От балканските столици преди нас са Сараево /22 място/ и Загреб /36 място/.

Най-чист е въздухът в Лос Анджелис, Сидни и Канбера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 2 години

ОТ 10г знаят, че най-голямата част от праховите частици идват ОТ ЗЛЕ ПОСТАВЕНИ ПАВЕТА ПО БУЛЕВАРДИ! Има над 40 назначени независими доклада по темата и вместо да махнат смотаните павета от булевардите НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ! За 10г можеха вече ОТДАВНА ДА СА АСФАЛТИРАЛИ ТАЯ СВИНЩИНА!

27

Анонимен

преди 2 години

Най-чист е въздуха, където духат силни океански ветрове и го отвяват другаде! Какво се сравняваме с Лос Анджелис, Сан Франциско и Сидни?!

26

Анонимен

преди 2 години

София НЕ Е голям град, само по замърсяване е на нивото на голям град

fallback