Снимка: Pixabay
fallback
Затворник се оплака, че е бил пребит от надзиратели. Инцидентът е станал на 4-ти януари тази година. Причина за побоя е одеало, съобщи Нова тв. 
 
37-годишният Лилян Николов получава от съпругата си олекотена завивка. Тя не е в списъка със забранените вещи и мъжът я прибира в килията си.
 
"Пет човека са се нахвърлили с физическа саморазправа върху мъжа ми. Тогава той каза, че ребрата много го болят, но няма синини, няма нещо видимо, което да можем да покажем, да докажем и така нататък", разказва съпругата на Лилян Николов. 
 
Според нея вследствие на побоя, едното тъпанче на Лилян е спукано. Въпреки поискания медицински преглед, му е даден само антибиотик. 
 
От Министерството на правосъдието обясниха, че проверка на записите от видеонаблюдението в коридора не показват упражнено насилие върху 37-годишния Лилян. 
 
"Предполагам, че може да има етнически елемент, тъй като човекът е от ромски произход. В резултат на тези разговори неговата категоричност да си потърси правата докрай бе сменена почти с другата крайност - да изостави случаят", казва Иван Антонов, адвокат на пострадалия. 
 
От министерството на правосъдието отричат в Централния софийски затвор да е имало физическа саморазправа с лишен от свобода.
 
Семейството на Лилян се надява Софийският районен съд да одобри споразумението му с прокуратурата и мъжът до дни да се прибере у дома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 2 години

Че нали на надзирателя това му е работата ве ей престъпника!

11

РВ

преди 2 години

Не ми се вярва в затвора да се случват такива работи. Там всички са добри и невинни.

10

ДДРОнег

преди 2 години

ромска му работа ...никога не е той виновен, винаги другите са му виновни ...

fallback