Снимка: БГНЕС
fallback

Новото трикилометрото трасе на метрото ще е готово в края на 2025 г.

През есента на 2021 г. "Метрополитен" ЕАД подписа три договора за изграждането на три станции и прилежащите им тунели от разширението на третата линия на софийското метро под бул. "Владимир Вазов" в кварталите "Хаджи Димитър" и "Левски Г", съобщиха от "Метрополитен" ЕАД.

Срокът за изпълнение е 39 месеца.

Единият от тези три договора е с "Трейс Груп Холд" АД, изпълнител на обособена позиция 2, включваща изграждането на метростанция "Тракия" и прилежащия й тунелен участък до станция "Ст. Георги Аспарухов". Вторият договор е с дружеството "Джи Пи Груп" АД, което ще изпълнява обособена позиция 3, включваща изграждането на станция "Ст. Г. Аспарухов" и прилежащия й тунелен участък до действащата станция "Хаджи Димитър". Третият договор е с фирма "Монолит София" АД, която ще изпълнява обособена позиция 1, включваща изграждането на метростанция "Владимир Вазов" и прилежащия й тунелен участък до станция "Тракия".

В момента изпълнителите усилено работят по проектирането и организацията на строителните площадки - включително създаването на временна организация на движението по бул. "Владимир Вазов" с цел обособяване на площадките в рамките на месеците март и април и започване на същинската работа по изграждането на метростанциите и тунелите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

me

преди 2 години

До Някой, много ли е важно да се строят магистрали? Гербавите като строиха толкова много се вижда качеството. Едната даже я откраднаха в чували. Мерси на тези магистрали.

21

ПЕТРОХАН

преди 2 години

ТУНЕЛ КОГА

20

ЦДГ Българче

преди 2 години

Направихте бункери видими и невидими, а в тях какво има Зайци

fallback