Снимка: МЗ
fallback

Засилват се проверките и контролът за спазване на въведените противоепидемични мерки на територията на Столичната община , съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Това стана ясно след среща на министър Асена Сербезова с кмета на София Йорданка Фандъкова.

В срещата са участвали и заместник-министрите на здравеопазването, главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, директорът на Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев и проф. Тодор Кантарджиев, консултант по ваксинация към СО.

Oще по темата
Проверките ще се извършват в градския транспорт, в големите търговски обекти и др.

Изнесените имунизационни пунктове на територията на Столичната община възобновяват работа от днес, а на интернет страницата на общината е публикувано работното им време. В имунизационните пунктове в общинските болници и диагностично-консултативните центрове ще бъде въведено гъвкаво работно време и стъпаловиден график на работа.

Участниците в срещата са обсъдили възможността да се увеличи обемът на доболничната помощ на територията на СО чрез осигуряване на 24-часов достъп в някои ковид зони.

Министър Сербезова и кметът Йорданка Фандъкова са изразили категоричното си мнение, че ще бъде направено всичко възможно за осигуряването на максимално дълго присъствено обучение за учениците.

Към този момент няма причина да се обмислят други хипотези, според тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Иван

преди 2 години

Много ми е интересно как юни, юли и август няма конденз? Обърнете внимание, че лятото няма следи в небето. Тук някой беше писал, че така действали против глобалното затопляне До 2,3 дена след тези следи времето се разваля и завалява дъжд. Абе правят си каквото си искат над нашите глави.

23

до 23 "пръскат&

преди 2 години

Ало "физикът", почти всички съвременни самолети са с реактивни двигатели, ще обясниш ли защо по едно и също време едни правят "конденз", а други не. На височина 10 км температурата е около -50 градуса, а влажноста е доста ниска - все условия, които не предполагат образуване конденз, който да стои часове и да се разстила като пелена. А онзи ден времето също беше слънчево, не по-различно от вчера, но с кристално чисто небе. Явно тогава са летели само Ан-ове с четиритактови двигатели, хахаха.

22

Анонимен

преди 2 години

Кириле, ако премахнете сертификатите и еко стикерите, ще станете една идея по-симпатични.

fallback