Снимка: МЗ

Засилват се проверките и контролът за спазване на въведените противоепидемични мерки на територията на Столичната община , съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Това стана ясно след среща на министър Асена Сербезова с кмета на София Йорданка Фандъкова.

В срещата са участвали и заместник-министрите на здравеопазването, главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, директорът на Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев и проф. Тодор Кантарджиев, консултант по ваксинация към СО.

Още по темата
Проверките ще се извършват в градския транспорт, в големите търговски обекти и др.

Изнесените имунизационни пунктове на територията на Столичната община възобновяват работа от днес, а на интернет страницата на общината е публикувано работното им време. В имунизационните пунктове в общинските болници и диагностично-консултативните центрове ще бъде въведено гъвкаво работно време и стъпаловиден график на работа.

Участниците в срещата са обсъдили възможността да се увеличи обемът на доболничната помощ на територията на СО чрез осигуряване на 24-часов достъп в някои ковид зони.

Министър Сербезова и кметът Йорданка Фандъкова са изразили категоричното си мнение, че ще бъде направено всичко възможно за осигуряването на максимално дълго присъствено обучение за учениците.

Към този момент няма причина да се обмислят други хипотези, според тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase