fallback

Общ преглед
144 години от Освобождението на София от османско владичество се навършват днес.

Благодарствен молебен в памет на загиналите бе отслужен в митрополитския храм "Света Неделя" в присъствието на кмета на града Йорданка Фандъкова.

"Да бъде изпълнено сърцето на човека с благодарност и по този начин, насърчавайки се към свобода - и духовна, и телесна, и национална - да пребъде нашият народ. Негово Светейшество специално за този повод излезе с обръщение. Дай Боже, по неговите молитви градът, столицата на България, да се развива, да процъфтява и да благоденства нашият народ в мир, радост и единство", каза Белоградчишкият епископ Поликарп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 2 години

18 ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха Мюмюн

19

П.К. инк.

преди 2 години

Столицата на БЪЛГАРИЯ - СОФИЯ, ЧЕСТВА ОФИЦИАЛНО 144 ГОДИНИ ОТ ГОЛЯМАТА БИТКА В СВОЯТА ИСТОРИЯ. ТАЗИ БИТКА, ПО-ТОЧНО ЕПОПЕЯ, ДОНЕСЕ ОСВОБОЖДАВАНЕТА НА СОФИЯ ОТ ПЕТСТОТИН ГОДИШНОТО ЗЛОВЕЩО И НЕЧОВЕШКО ТУРСКО РОБСТВО. В ТОЗИ ДЕН ДА СКЛОНИМ ГЛАВИ ПРЕД ЗАГИНАЛИТЕ НАШИ И БРАТСКИ ВОЙНИ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ.

18

Анонимен

преди 2 години

Пак боза, и то вкиснала! Защо няма нито дума за героичния преход на Балкана сред снежни виелици и преспи от храбрите бойци на ген. Й.В.Гурко? Тогава загиват десетки руски войници и нито един опълченец! На снимките виждаме само опълченци, а уж сме майстори на възстановките! И знамето, което се е появило по-късно! Поповете с мазни бради и безсъвестните *** трябва да знаят, че изтръгвайки истината от историята, осъждат народа ни на презрение! Аз обичам и тача Освободителите! Истината е свята!

fallback