Снимка: БГНЕС
fallback
Множество сигнали за спящи бездомници в чакалнията на Централна гара в София са получени от граждани, съобщи bTV.
 
Началникът на Регионален център към НКЖИ Николай Камберов обясни, че този проблем съществува от години, но те нямат пълномощията да го разрешат.
 
"освен това ситуацията е деликатна, човек никога не знае в каква ситуация ще изпадне, но не е никак позитивна гледката на многото багаж, неприятната миризма и заетото пространство за клиентите на гарата", коментира Камберов.
 
Той допълни още, че са се обръщали към Жандармерията и социалните, за да им съдействат, но бездомната жена продължава да се настанява в чакалнията.
 
От социалните служби излязоха с позиция, с която пояснават, че бездомните отказват предлаганите им социални услуги, включително и настаняване в определените за това места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Harley

преди 2 години

И тия бездомници обикалят в близките го гарата жилища/входове и се опитват да влизат и там и да пушат, цапат, крадат. Това е техния начин на живот. Не желаят да работят.

60

ДО

преди 2 години

КОГА ЩЕ ТЪРПИТЕ ТЕЗИ ХОРА ДА СА ВТОЯ ОКАЯН ВИД,ДА БРОДЯТ ПО УЛИЦИТЕ,ДА СА ГЛАДНИ,МРЪСНИ И ВОНЯЩИ-ИМА ЛИ ,,ТУК,, ДЪРЖАВА-ПРИЮТЕТЕ ГИ НЯКЪДЕ.КАТО ГИ ПОГЛЕДНЕЖ ТЕ ,,СЪБИРА,, СТРАХ -ОБЩЕСТВО ЗАЩО ДРЕМЕШ

59

Анонимен

преди 2 години

Мила Ния Христова, думата "чакалня" НЕ съдържа буквата "и"! Фрапираща неграмотност, облечена в амбиции!

fallback