Снимка: БГНЕС
fallback

На всички станции по линиите на метрото вече може да валидирате своето пътуване с банкова карта, независимо от нейния издател. Достатъчно е да се доближи само картата, която често ще се използва, за да се премине, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Цената на еднократното пътуване е 1,60 лв., а ако в рамките на деня пътувате повече от три пъти (включително и с комбинация на наземен транспорт), системата автоматично таксува цената на дневна карта от 4.00 лева, независимо от това колко пъти сте използвали обществения транспорт. Единственото условие е през целия ден да използвате една и съща банкова карта.

В петък приключиха тестовете на системата за метрото и пътниците много бързо се ориентираха и започнаха да я използват. През последните дни в метрото на ден са преминали с банкови карти над 2000 души, съобщи Димитър Дилчев, изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Картофчо

преди 2 години

Да бе, ще си развявам банковата карта наляво и надясно, а после писъци че някой ни откраднал кинти и данни! Само хлапетии търсещи да са много фешън, без грам опит и с не повече от 20 лв. в нея, могат да се вържат на такава "придобивка".

23

Анонимен

преди 2 години

Аха, ясно. Като миналия век в метрото в Истанбул.

22

xaxsasбв

преди 2 години

До 2 - нали се сещаш, че това с картите е удобно и за хората, които ползват уж рядко. Аз например не винаги имам пари, но почти винаги си нося карта. Истината е, че от както въведоха плащането с банкова карта зачестих купуването на билетчета, даже учудващо и за мен си купих и карта въпреки, че я ползвам веднъж на седмица. Напоследък има много често автобуси и почти винаги са наполовина празни, по-широко е от автомобил и винаги има вариант да се запознаеш с някой. София си е класика.

fallback