Снимка: БГНЕС
fallback
Университетската болница „Александровска” разполага с около 200 легла за лечение на COVID-19, 35 от тях са за интензивно лечение на пациенти.
 
"От тези легла, има свободни само две. От леглата за по-леки случаи има свободни около 30. Ежедневно поддържаме връзка с колегите, ако се наложи пациенти да бъдат лекувани интензивно, имаме готовност за преструктуриране на болнични стаи в такива за интензивно лечение. Има създадени и алгоритми за лечение и поведение при лечението на това заболяване. Интубацията е последната опция за лекуващите лекари. Това се решава спрямо много показатели", обясни пред Нова тв д-р Петър Грибнев, който е зам.-директор по лечебната дейност на Александровска болница.
 
Според д-р Грибнев пациентите в момента са по-млади, наблюдават се и по-чести случаи на заболели деца.
 
"Това е вълна на неваксинираните. Пациентите, които се влошават, отново са такива с придружаващи заболявания. Забелязваме по-рязко влошаване след един „светъл” период на заболяването. И много трудно изваждаме пациентите от това състояние", обясни д-р Грибнев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 2 години

Споко в понеделник пътеката като свърши доста легла ще има.

14

Вьзмутен

преди 2 години

Тя софия е -2 милиона тия имат мижави -200 легла , то от грипа преди -6 г имаше повече болни вьв болниците

13

Анонимен

преди 2 години

Докторята издъхвали но няма ли легла !!!ми поставете легла какво дами ревете ,с вашите колеги като продават сертификати дали издъхват ,последния съда го пусна за две пачки ,и след седмица пак ще продава

fallback