fallback

Тази година първият сняг у нас ще падне в средата на ноември, прогнозират синоптиците. Те все пак отбелязват, че очакват мека зима.

На фона на това Столичната община стартира подготовката за зимния сезон с ремонт на 24 улици в града.

Предстоящата зима ще бъде с неособено дълги студени периоди, през които обаче температурата ще стига до минус 20 градуса. Въпреки това очакванията на синоптиците са да е по-студено от миналата година.

"По-съществено застудяване, придружено от валежи от сняг в равнините, ще има най-вероятно след 15 ноември", прогнозира климатологът Симеон Матев.

Повече сняг и здрав студ може да очакваме през декември и януари, а през втората половина на зимата времето ще е по-топло от обичайното.

"В планините ще се радват на достатъчно снежна покривка за практикуване на снежните спортове, а в равнините отново ще бъдем изненадани от снеговалежи посред зима", добави Матев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

А Столичната община използва последните топли седмици от годината, за да подготви улиците за зимата. От управата уверяват, че имат достатъчно средства за зимно почистване на града.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

иван

преди 2 години

До do 1Не съм съгласен за управляваюите дето го каза, та от тях ти зависи как ще живееш, при упрарление на крадци се живее мизерно, малко се чете и мисли в тази държава бре!

24

Анонимен

преди 2 години

До АнонименГлупак, да можеше да си останеш в твоя рай.

23

иван

преди 2 години

До Радо до 22Това се вижда с очите, ума и сърцето, ако ги имаш, нали?

fallback