Снимка: БГНЕС
fallback
Двойното разширение на синята зона и новите места в зелената зона ще струва на софиянци над 21,4 млн. лв. Това показват прогнози на Столичната община за приходите от SMS-и и талони за паркиране за година, съобщава "Монитор".
 
От винетните стикери общината очаква да има приходи от около 3,8 млн. лв., а от новите правила за паркиране в служебен абонамент 11,1 млн. лв.
 
В четвъртък общинарите ще гласуват предложението на ГЕБР-СДС синята зона да се увеличи повече от двойно за сметка на зелената, както и работното време да стане до 20 часа от 1 декември. Ако докладът на управляващите мине, новите правила ще влезнат в сила от 1 декември. 
 
Част от предложението е местата за платено паркиране в синя зона да се разширят от 5000 на 13 000. Така част от зелената зона в районите “Оборище”, “Възраждане” и “Средец” ще стане синя.
 
В предложението е заложено и удължаване на работното време на синята зона с 30 минути. В момента то е до 19,30 часа. Хората, които са заплатили вече годишни стикери за паркиране, няма да доплащат. Зелената зона ще бъде разширена в район “Възраждане”, където в жк „Зона Б-19“ ще се разкрият 550 места за платено паркиране.
 
От общината искат безплатния режим "служебен абонамент“ да бъде премахнат. Ползването от юридически и физически лица, държавни, културни, общински и др. институции да бъде ограничено до 5 броя паркоместа за даден административен адрес. 
 
В Наредбата е заложена опция за удължен служебен абонамент за хотелите. Те ще могат да се възползват от разширение на режима до 23.00 часа в делничните дни, а за събота и неделя - в часовия диапазон от 08.30ч. до 19.30 ч. 
 
В платените зони за паркиране за товарно-разтоварни дейности също са предвидени промени - контролирано паркиране за живеещите и бизнеса до 30 минути. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

онзи

преди 2 години

трябва и още по-драстично да се вдигне и цена и раб.време на зоните! Някои още си живеят с идеята, че може без пари на центъра да си ходи... чшш алоу! Къде се намираш? На центъра на село си паркирай колкото искаш.

30

Анонимен

преди 2 години

Супер ограбване.

29

Анонимен

преди 2 години

Тройна и четворна да я направят, все толкова ще ми струва - 0 (нула) лв.... Другите му мислете )))

fallback