Снимка: Helpbook

Общ преглед
Наводнени улици, пропаднали настилки, некачествено извършени ремонти и тротоари в трагично състояние - такива са преобладаващите сигнали, които получихме тези дни в платформата на Helpbook.info.

Наш потребител се обръща чрез нас към Столична община във връзка със спукан водопровод в кв. Симеоново. Ето какво пише в сигнала: Бих искал да сигнализирам за спукана тръба на ВиК. Това се случва за пореден път, а от дружеството реагират с огромно закъснение както обикновенно. Това за мен е огромно разхищение на вода в контекста на особенно наболелите теми в нашето общество, а именно оскъдните и ограничени ресурси в това число и водата. Надявам се, че това може да бъде комуникирано с дружеството на друго, по-високо ниво и да им се обърне внимание за времето на реакция и качеството на ремонта."

Изпратиха ни снимки от район „Люлин“, на които се вижда пропаднала алея, която при всеки дъжд се пълни с вода и опасно прелива към електрическо табло и наводнява помещенията в близост.

Подобно е положението и в кв. Горна баня: "Точно пред входа на завода за минерална вода Горна баня, постоянно и винаги на едно и също място пропада паважа. От дъждовете дупката става все по-голяма. Вече 3 пъти е запълвана с голямо количество пълнеж и тя отново пропада, в кратко време след ремонта. Необходимо е да се се направи качествен ремонт на пропадането. То застрашава пропадането на жилищна сграда в близост, затруднява преминаването на пътни превозни средства и е предпоставка за ПТП."

Ситуацията в район „Сердика“ не е по-различна: "Пиша Ви, за да сигнализирам за опасно пропаднала тротоарна площ пред бл. 54, вх А в ж.к. Банишора (до 7 ДКЦ). В резултат на некачествено положената почвена подпора плочките на тротоара са пропаднали на места, а на други те липсват. Шахтата е на сантиметри над останалата настилка, което прави отводняването при проливни дъждове и сняг невъзможно. Напоследък зачестиха инцидентите с възрастни хора, които се препъват в големите неравности. Настоящата ситуация създава огромна опастност от счуване на крак,падания и др. наранявания,особено в тъмната част на денонощието. Инфраструктурата в никакъв случай не е подходяща за възрастни хора, майки с колички и хора в неравностойно положение. Моля за спешно отношение по въпроса! Прилагам и снимки.", завършва сигналът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Коментари Напиши коментар

27

БАЙ ХОЙ

преди 6 месеца

До Анонимен 10- ---- Сигнал е подаден и въпреки това няма никаква промяна. Има също и писмо от Община Витоша до Софийска вода и пак нищо ... В тази държава не можеш да накариш никой да си свърши работата за която е назначен. Когато останем без вода ще пеете друга песен ... glupaci

26

БАЙ ХОЙ

преди 6 месеца

До Българин от София --- Не говори глупости! Аз никога не съм виждал подобни течове в Германия .друг е въпроса че Германия вече прилича на гето..

25

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен 22 абе ти вярно ли си толкова простичък или само се преструваш