Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Третата линия на метрото ще бъде разширена с нови шест спирки. Това се разбра след заседание на Комисията по транспорт и пътна безопасност към Столичната община, информира "Труд".

Предложеното разклонение не е заложено в действащия Общ устройствен план на града и е прието вследствие на подробни проучвания и моделиране на прогнозните транспортни натоварвания. Проектът за изменение е изпратен по компетентност за приемане от Министерския съвет.

Приетият вариант за разклонение обхваща участъка от Военна академия “Г. С. Раковски” по ул. “Гео Милев”, бул. “Асен Йорданов”, пред МФСЗ “Арена Армеец София”, бул. “Цариградско шосе” до пътния възел на бул. “Цариградско шосе” с ул. “проф. Петър Мутафчиев” в границите на административни райони “Оборище”, “Слатина” и “Младост”.

Приетият вариант на трасе е с дължина около 6 км и дава по-добри показатели по отношение на превозени пътници и спестено време за ежедневни пътувания на голям контингент хора. Разширението на линиите на софийското метро няма вероятност да окаже значително отрицателно въздействие върху околната среда и човешкото здраве, пише в доклада на главния архитект Здравко Здравков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 2 години

Пълна глупост е плана на цялото метро! Няма директна връзка летище - централна жп и автогара. Няма северен район летище до център. Само се правят спирки около бизнес центрове а от кварталите да ходят като гламави.

21

Fallschirmspringer

преди 2 години

Трасето на тази част от третият лъч ,се отклонява от основното точно до главният портал на ВА.Първата спирка ,ако се броят от центъра е в подлеза до 31у-ще,втората до 93у-ще,кръстовището на Гео Милев и Коперник,третата на кръстовището на Гео Малев и бул.Слатина ,четвъртата на запустелият и тънещ в разруха Плувен комплекс ,петата при Арена армеец,а шестата при голямата спирка на градският транспорт при Окръжна болница на Цариградско шосе

20

Анонимен

преди 2 години

Интересно, че никой не се интересува да стига до институтите метрото, това Технически, лесотехнически, икономически, не там да се блъскат в автобус 280 и туй то. Даже на спирка Г.М.Димитров където от метрото се прехвърлят на рейс няма и навес, направиха някакво разширение на тротоара, но навес НЕ.

fallback