Кадър: Нова тв

Решение на фирма за разрушаване на две сграда изложи на опасност жители на София. Тя е съборена на метри от случайни минувачи в центъра на столицата, а отломките от нея профучали край главите на пешеходците.

Очевидци разказват, че районът не е бил отцепен, а това ги довело до ужас.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова поясни, че дружеството е започнало действия по събаряне без да спазва одобрения План за безопасност и здраве.

„Указанията не са спазени и с това е нарушена наредбата на Столичната община за управление отпадъците и опазване на чистотата. За това нарушение санкцията за юридически лица е от 700 до 20 000 лв.”, обясни Савова пред Нова тв.

Още по темата
Според нея е нарушена още една наредба на Столичната община – започнапо е премахване на сградата, без да има издадено разрешение от администрацията на района за ползване на част от тротоара за строителна площадка.

„Действията по разрушаване на сградата са предприети в събота, в почивен ден. По данните, които имаме, това е станало в интервала между 12:30 и 16 ч. С това е нарушен и Законът за шума в околното пространство”, уточни Савова.

Тя заяви, че заради допуснатите нарушения е стартирало административно-наказателно производство, а строителят ще понесе наказание и ще му бъде наложена санкция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase