Снимка: Pixabay

ТЕЦ- София започва поетапното общо пускане на отоплението в столицата до края на седмицата.

Общото включване на отоплението в  София може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от  +12°C и дългосрочна прогноза за трайно застудяване за следващите 7-10 дни. Данните на НИМХ показват, че изискванията ще бъдат изпълнени до края на настоящата седмица, съобщиха от ТЕЦ-София.
Подаването на топлинна енергия ще започне от клиентите, захранвани от ТЕЦ „Изток“, а след това и към всички битови и стопански клиенти, захранвани от останалите топлоцентрали.

Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

От ТЕЦ-София напомняме на абонатите си да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите, за да се избегне допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е да се проверят и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. В случай на  нередност, клиентите трябва да се свържат със своя топлинен счетоводител.

Същевременно от „Булгартрансгаз“ съобщиха, че са приключили предсрочно наложителния ремонт, заради който без топла вода две дни останаха абонатите в голяма част от столичните райони.

След 16 ч. днес ще бъде възстановен преносът на природен газ по направление София - Перник и „Топлофикация София“ ще може да възстанови топлоподаването, съобщиха от дружеството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase