fallback

Общ преглед
Протест срещу новия шеф на Столичния инспекторат и бивш главен секретар на МВР Ивайло Иванов пред Столичната община.

Недоволните поискаха и оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова.
Oще по темата
Инициативата за протеста дойде от доскорошният председател на групата на "Демократична България" в СОС Методи Лалов и сдружението "БОЕЦ", а демонстрацията мина под надслова "Вън каскетите от общината".

Основната причина за протеста е недоволството е обстоятелството, че Иванов заемаше висшия пост в МВР по време на протестите, на които се доказа, че е упражнено полицейско насилие.

"Този човек трябва да бъде съден и разследван, а не да бъде награждаван на общински и държавни хранилки. Ще поискаме незабавните оставки на Фандъкова и Иванов, така както тези на Борисов и Гешев", казва Георги Георгиев от "БОЕЦ".

"Призовавам ви утре да дойдете пред Столичната община, за да покажем на кмета Йорданка Фандъкова и на мнозинството в СОС, че не само няма да допуснем повече калинки в общината, но и ще изгоним търтеите от нея. Елате, моля, няма кой да свърши работата вместо нас", призова вчера общинският съветник от Демократична България Методи Лалов на страницата си във Facebook.

В четвъртък ГЕРБ публикува позиция, с която се разграничава от полицейското насилие, но оправдава действията на Ивайло Иванов като главен секретар на МВР и посочва, че срещу него не е имало "претенции за отговорност или съпричастност" към злоупотребата със служебно положение от страна на униформени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Вьзмутен

преди 2 години

Каскети вьн

65

Анонимен

преди 2 години

Кибик (на немски: Kiebitz) или зяпач е пренебрежително название за лице, което продължително време стои в непосредствена близост до участниците в някаква дейност и съсредоточено наблюдава техните усилия. Кибиците не са необходими за правилното изпълнение на дадена дейност, но се намесват и дават съвети без да са им поискани.

64

Анонимен

преди 2 години

Кой е пенсионерът?!

fallback