Снимка: БГНЕС
fallback

Центърът за градска мобилност засилва контрола по редовността на пътниците в градския транспорт в София. Проверките започнаха още миналата седмица.

Има автобусни линии с постоянен контрол. "По различни канали в ЦГМ се получават сигнали от пътници по отношение на гратиса. Все повече се засилва гражданският контрол на пътниците", обясни пред БНТ  Станислав Станков от ЦМГ.

След сигналите, става ясно, че засилени проверки ще има в целия градски транспорт, като в рисковите линии, а именно тролей №9, трамвай №7 и автобус №280 ще има постоянно присъствие на контрольори.

Проверката се осъществява от контрольори и от представители на общинска полиция.

За септември има завишение на сигналите, обясни още Станков. По думите му, контрольорът няма право да санкционира за поставане на маски, а само за редовността на пътниците.

От Центъра за градска мобилност призовават пътниците на бъдат редовни и да носят защитна маска в превозните средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Софианец

преди 2 години

Днес посетих ЦГМ 1 работи,30 го чакат от вън,е как да са снабдени пътниците с превозен документ,като рибата мирише от към главата.Да не говорим,*** население се вози гратис,и никой не си прави труда да ги проверява.Явно на ръководство и трябва още за и се налива акъл,защото не е достатъчно.Пътниците в южните квартали винаги са снабдени карти,билети.Но *** население няма скоро да се интегрира.в цяла София, Бай *** не се проверява и се возят на гърба на платежоспособните граждани.

16

Кармен Златарева

преди 2 години

Продажба на билети и кондуктори в градския, както е във Варна. Който не иска да си купи билет, да го изритват учтиво навън.

15

Гражданин с позиция

преди 2 години

ЦГМ вероятно е инструктирал проверителите в автобус 310 пълен с малцинствата за Филиповци да не ги санкционира! Те си ползват автобуса 310 като лично превозно средство,всички без изключение пътуват без маски ,без билети ,окупирали половината от седалките, слушат музика/не класическа/ на говорител,и ако някой се престраши да им направи забележка се сблъсква с аругантно и грозно отношение! Шофьорите също неглижират поведението им, въпреки ,че им пречат на отговорната работа!

fallback